Magyartanárok Egyesülete: Kiállunk a megfenyegetett tanártársaink mellett

Magyartanárok Egyesülete: Kiállunk a megfenyegetett tanártársaink mellett

Tiltakozás Nagykovácsiban a pedagógusok rossz körülményei ellen (Fotó: Albert Enikő / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb tanárszakmai szervezet emelte fel a szavát a héten a Belügyminisztérium által kirúgott tanárok mellett. Ezúttal a Magyartanárok Egyesülete adott ki az ügyben állásfoglalást szombaton.

– A Magyartanárok Egyesülete a leghatározottabban kiáll megfenyegetett, emberi-szakmai felelősségtudatukban megkérdőjelezett tanártársaink mellett. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy kollégáinkat meg akarják fosztani a közéleti véleménynyilvánításnak és érdekeik megvédésének jogától. Elfogadhatatlan, hogy fenyegetik az alaptörvény-ellenes sztrájkrendelet miatt polgári elégedetlenségre kényszerülő, évtizedek óta a pályán kitartó tanárokat éppúgy, mint a napi megélhetést sem biztosító fizetés ellenére mégis ezt a pályát választó fiatalokat – írták.

Az egyesület követeli, hogy a közoktatás irányítói azonnal vonják vissza ezeket az intézkedéseket, és kezdjenek közvetlen és érdemi párbeszédet a magyar közoktatás helyzetéről a további károkozás megelőzése érdekében. 

A Tanítanék Mozgalom szombat délután 17.00-ra tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé.