Ismét tüntetnek a pedagógusokért szombaton, megint élni fog a TASZ forródrótja

Ismét tüntetnek a pedagógusokért szombaton, megint élni fog a TASZ forródrótja

Tanártüntetés Budapesten (Fotó: Koncz Tamás/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– December 3-án az újabb pedagógus tüntetésre való tekintettel bekapcsoljuk a gyülekezési jogi forródrótunkat (+36 30 722 3356). A tüntetésen felmerülő jogsértésekkel kapcsolatos megkereséseket 16 és 20 óra között fogadjuk – jelentette a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szombati közleményében, melyet a Magyar Hanghoz is eljuttattak.

A pedagógusok azt követően tüntetnek ismét szombaton, hogy szerdán a Belügyminisztérium közleményben jelezte, kirúgnak újabb nyolc pedagógust a polgári engedetlenségük miatt. – Mutassunk szolidaritást a megbüntetett pedagógusokkal, és vonjuk felelősségre a kegyetlen intézkedések végrehajtóit! Találkozunk szombaton 17:00-kor a Klebelsberg Központ előtt, a Bajcsy-Zsilinszky úton! Elég a megtorlásból!” – írták felhívásukban a szervezők.

Az egyik érintett, az Eötvös József Gimnáziumból szerdán elküldött Kapin Lilla arról beszélt a Magyar Hangnak: az elbocsátása után már megkereste a TASZ-t, amely szerint van esély bíróságon sikerrel megtámadni a döntést.