Már 400 ezer aláírásról számolt be a Fidesz, most pedig bekopognak mindenkihez

Már 400 ezer aláírásról számolt be a Fidesz, most pedig bekopognak mindenkihez

A Fidesz Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciójának aláírásgyűjtő pultja Budapesten 2021. szeptember 18-án (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már több mint 400 ezren csatlakoztak a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióhoz – jelentette be Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában az MTI beszámolója szerint.

Úgy vélte, ez annak tulajdonítható, hogy a választók emlékeznek arra, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke „egyszer kirabolta, egyszer tönkretette, egyszer pedig becsapta Magyarországot”. Elmondta azt is, hogy a petícióhoz október végéig lehet csatlakozni. Úgy fogalmazott, hogy továbbra is lehetőség lesz közterületeken aláírni a petíciót, de „most el is megyünk minden állampolgárhoz, bekopogtatunk hozzájuk, és megkérdezzük, egyetértenek-e velünk”.

Hangoztatta azt is, hogy a baloldal „az előválasztásnak nevezett showműsor keretében” közel egy hónap alatt 160 ezer aláírást gyűjtött össze, jóval kevesebbet, mint a Fidesz-petíció szűk három hét alatt.

A Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!-kampány során a Fidesz aktivistái felkeresik az állampolgárokat. Kihasználják-e az alkalmat arra, hogy az oltásra buzdítsanak, vagy csak politikai agitációra számíthatnak az állampolgárok? – tettük fel a kormányinfóról távozó Gulyás Gergelynek csütörtökön. (A sajtóeseményről szokás szerint ezúttal is kitiltották a Magyar Hangot.)

– Nem értem, miért minősíti politikai agitációnak, azt, ha egy politikai kampány zajlik. Én ezt nem tartom politikai agitációnak, és természetesen én is mindenkit buzdítok arra, hogy vegye fel az oltást, és az aktivisták is ugyanezzel a felelősséggel viszonyulnak a helyzethez – reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter.