Fotón is látható, hogy már Aszódnál jár az Acsánál látott medve

Fotón is látható, hogy már Aszódnál jár az Acsánál látott medve

Medve Aszód közelében (Fotó: Aszód város Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön kora reggel a Pest megyei Aszód temetőjénél bukkant fel az a medve, amelyik egy nappal korábban Acsa és Püspökhatvan között kószált – írta a Telex. A hírt a város közösségi oldalán tették közzé.

Azt írták: az aszódi vadásztársaságtól kapott információk szerint a környéken kószáló medve ma kora hajnalban az aszódi temető közelében időzött. Egy vadkamera felvételei alapján pedig kétséget kizárólag beazonosították az állatot, ami több mint két órát töltött a helyszínen. – Kérjük a lakosságot, hogy elsősorban a Hosszúvölgy irányában (de lehetőség szerint a többi külterületen is) semmilyen mozgással ne zavarják meg a mackót: ne kiránduljanak vagy kocogjanak, kutyát ne sétáltassanak arrafelé – jelezték.

Az aszódi vadásztársaság Aszód város Facebook-oldalán fotókat is közölt a medvéről.

Szerdán derült ki, medve jelenlétét igazolták a Pest megyei Acsánál. A Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei az alábbiakat javasolják azoknak, akik találkoznának a medvével:

– A medve alapvetően békés természetű és csak nagyon ritka esetben kerül sor az emberrel való konfliktusra. Amennyiben medvét látunk, ne közelítsünk hozzá, legyen bármilyen korú az állat (a bocsok megközelítése leggyakrabban az anyaállattal való találkozást is magával vonja).

– Ne tegyünk hirtelen mozdulatot, kerüljük a szemkontaktust és lassan, hátrálva távolodjunk el a helyszínről.

– Ha olyan területen járunk, ahol medve is előfordulhat, érdemes nappal, társaságban és beszélgetve közlekedni, a zajt a legtöbb esetben elkerülik az állatok. Az erdőben való sátrazáskor az élelmiszereket mindig a tábortól távolabb eső fára függesszük fel, kerüljük az erős illatú élelmiszereket és a maradékot mindig szagmentesen csomagoljuk el.

Címkék: Aszód, medve, Acsa