Marad a borús, párás, ködös idő

Marad a borús, párás, ködös idő

Ködös őszi táj (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Túlnyomóan borult, párás, néhol ködös idő lesz, inkább csak helyenként vékonyodhat el, szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Szórványosan ködszitálás is előfordulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak északnyugaton élénkülhet meg időnként a déli szél. Estére egyre nagyobb területen ereszkedik köd az országra. Nem lesz front térségünkben.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul.

A tartósan párás, ködös időben romlik a levegő minősége, ami nehézlégzést, köhögést válthat ki. Lehangoltság, kedvtelenség, fáradtság és fejfájás is jelentkezhet. A nyirkos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, görcsös panaszok jelentkezhetnek, sajoghatnak végtagjaink. Alacsony lehet hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet – emlékeztet az Időkép. 

Címkék: időjárás