Marad a figyelmeztetés az egész országra

Marad a figyelmeztetés az egész országra

Zivatar, villámlás (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is figyelmeztetést adtak ki az egész országra a várható zivatarok miatt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A tájékoztatás szerint a Dunántúl nagy részén változó vastagságú magasszintű felhőzet szűri majd a napsütést, kis területen növekszik meg a gomolyfelhőzet, ott is csak néhol alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar. A Dunától keletre ugyanakkor a fátyolfelhők mellett ismét erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és kelet, délkelet felől egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar.

A várható zivatarok miatt a teljes országra a legenyhébb fokozatú, citromsárga riasztás van érvényben. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet közben 22 és 28 fok között várható.