Márki-Zay egy bajor politikussal tárgyalt az európai néppárti tagságról

Márki-Zay egy bajor politikussal tárgyalt az európai néppárti tagságról

Bernd Posselt (Forrás: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bernd Posselt, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) választmányának tagja tárgyalt nemrég Hódmezőváráshelyen Márki-Zay Péterrel – tudta meg az Azonnali. A téma a lehetséges európai néppárti tagság volt. Posselttel ugyanakkor a hódmezővásárhelyi polgármester szerint „klasszikus ismerkedés” zajlott, sok mindenről beszéltek, de a két fő téma a magyar belpolitikai helyzet és egy lehetséges néppárti tagság volt, bár mint azt Mázki-Zay elmondta, az erről zajló beszélgetések még nagyon az elején járnak.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor elmondta, ő elsősorban még mindig a Pálinkás József vezette Új Világ Néppárton vagy Gémesi György Új Kezdet pártján keresztül látná megvalósíthatónak a néppárti tagságát.

„Keressük az európai jobboldallal a kapcsolatot, ez nem titok. Ha már a Fidesz egy tolvajpártként nem méltó arra, hogy az Európai Néppárt tagja legyen, akkor létezzen olyan konzervatív politikai erő Magyarországon, melynek tagjai nem a személyes meggazdagodásukat, hanem a valódi keresztény értékek képviseletét tekintsék politikai céljuknak. Ehhez egy új jobboldali blokkra lenne szükség, akár a már meglévő politikai pártok egyesítésével” – zárta gondolatait a hódmezővásárhelyi polgármester.