Márki-Zay Péter vezetésével készül a közös kormányprogram

Márki-Zay Péter vezetésével készül a közös kormányprogram

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt vezetésével készül el az ellenzék kormányprogramja, amelyhez a Közös Alap programot használják fel – ebben az ellenzéki összefogásban résztvevő hat párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán állapodtak meg.

Mint csütörtök reggel elküldött közös közleményükből kiderül, arról is döntöttek, hogy egy közös ellenzéki választási listát állítanak 2022 tavaszán, valamint közös rendezvényen emlékeznek a szabadság hőseire október 23-án Budapesten. A pártelnöki találkozón áttekintették az előválasztást, és elfogadták annak eredményét, amellyel hivatalosan is lezárult a folyamat, ezzel párhuzamosan lezárták a vitás kérdéseket is. Külön kiemelték az előválasztásban résztvevő aktivisták munkáját, és köszönetüket fejezték ki.

A közleményben emlékeztettek, hogy az együttműködés keretében a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom közös nagygyűlést tart október 23-án 16 órától Budapesten. Az Egységben a szabad Magyarországért rendezvényt az Andrássy út – Dózsa György utca sarkára szervezik meg.

Elkészült a Fidesszel szemben szövetségre lépő hat párt közös programjának alapdokumentuma – közölték a pártok még júniusban, ez lett a Közös Alap. Akkor úgy fogalmaztak, hogy a programalkotást a hat párt nem akarja siettetni. Azt szeretnék, hogy annak minden mondata olyan legyen, amelyben mindegyikük egyetért; amelyben mindannyiuk szempontjai érvényesülnek. Azt ugyanakkor deklarálták: a cél közös, „leváltani Orbán Viktor romlott, korrupt, Magyarországot tönkre tevő rendszerét, és létrehozni az új, igazságos, szolidáris, zöld, európai Magyar Köztársaságot. A munka halad és nincs olyan erő, amely ezt megállíthatná.”