Márki-Zay Péternek összegyűltek az aláírások

Márki-Zay Péternek összegyűltek az aláírások

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péternek is összegyűlt a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer aláírás – ezt a politikus maga jelentette be, amikor hétfőn délelőtt leadta a dokumentumokat. Elmondása szerint összesen 33 565 támogató ajánlást szerzett.

A politikus szavai szerint akik őt támogatták, azok a „valódi változásra szavaztak”. Abban bízik, hogy az előválasztáson olyanok is részt fognak venni, akiket az ellenzék az elmúlt 11 évben nem tudott megszólítani, ehhez pedig szerinte ő lehet a leghitelesebb jelölt. Márki-Zay Péter szerint ugyanis ha csak a pártok legelhivatottabb szavazói vesznek majd részt az előválasztáson, akkor olyan jelöltek fognak győzni, akik nem feltétlen a legalkalmasabbak a Fidesz leváltására.

Az előválasztáson magukat megméretni kívánók eddig gyűjthették a támogató aláírásokat: az egyéni jelölteknek 400, a miniszterelnök-jelölteknek pedig 20 ezer ajánlást kellett megszerezni. Az előválasztás első fordulója szeptember 18-a és 26-a között lesz, ekkor országszerte az egyéni jelöltekre, illetve a miniszterelnök-jelöltekre lehet szavazni. Utóbbi kategóriából a három legjobb egy következő fordulóba is továbbmegy és újra megmérkőznek október 4-e és 10-e között. Ekkor fog eldőlni, hogy ki lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.