Maruzsa szerint nem rendelnek el távoktatást a növekvő fűtésköltségek miatt

Maruzsa szerint nem rendelnek el távoktatást a növekvő fűtésköltségek miatt

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án (Fotó: MTI/Kormany.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány tisztában van azzal, hogy jelentős terheket okoz a megemelt rezsiszámla minden iskolának, de azt valahogy kompenzálni fogják számukra – ezt mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a katolikus köznevelési és szakképzési intézmények országos vezetői tanévnyitóján.

Amint a hírről beszámoló Hvg.hu írja, a politikus azt is közölte, nem elképzelhető, hogy a fűtés költségei miatt távoktatást rendeljenek el. Ennek már csak azért sem lenne értelme, mert a koronavírus idején elrendelt karantén alatt nem csökkent, hanem nőtt a gázfogyasztás az országban.

Sőt, az intézmények helyett a családok állták a költségeket – ezt a kormány az államtitkár szerint nem engedheti meg. 

Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy 2028-ra a tanárok bérét a diplomás átlagbér 80 százalékára zárkóztatják fel. Azt mondta: volt már egy 10 százalékos emelés, jövőre 14 százalékos emelés lesz, és onnantól minden évben 14 százalékot emelnek, amíg el nem érik a kitűzött célt.