Matolcsy Ádám barátjáé lett a közpénzből épített luxusétterem a Várkert Kaszinóban

Matolcsy Ádám barátjáé lett a közpénzből épített luxusétterem a Várkert Kaszinóban

A FELIX Kitchen & Bar elnevezésű kávéház és étterem terasza, a Várkert Bazár szomszédságában (Fotó: MTVA/Nagy Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátjához, Pintér Mátéhoz került a jegybanki alapítványok pénzéből megvásárolt, majd felújított Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bart üzemeltető cég, a Vízház Gasztronómia Zrt. – írja a 24.hu. A tranzakció nem az épületet, hanem a brandet, az étterem bérleti jogát, a fogyó- és tárgyi eszközöket foglalta magában, valamint a 15 millió forintnyi árukészlet.

Pintér Máté a Felix Gastronomy Kft. nevű vállalkozásán keresztül 306 millió forintot fizetett az éttermet üzemeltető cégért, közlése szerint banki hitel nélkül. Arról is beszélt, hogy az étterem funkciója nem változik, terveik szerint – amennyiben a következő hónapok vírushelyzete engedi – további bővítések lesznek a vendéglátó, rendezvény funkcióhoz kapcsolódóan „ezzel a most alkalmazott közel 70 alkalmazotton felül további munkahelyeket teremtve”.

A fővárosi gasztronómiában egyre aktívabb üzletember azt nem erősítette meg, hogy Matolcsy Ádámmal baráti kapcsolatban vannak, az érdeklődést azzal hárította el, hogy magánéletéről nem szívesen nyilatkozna.