Meg akarta ölni feleségét és két gyermekét egy enyingi férfi

Meg akarta ölni feleségét és két gyermekét egy enyingi férfi

Rendőrség (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és további bűncselekmények miatt indítványozta, a Székesfehérvári Járásbíróság pedig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint október 13-án házastársát és két gyermekét akarta megölni Enyingen.

A főügyészség csütörtöki közleménye szerint a letartóztatásra azért volt szükség, mert tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint az elkezdett bűncselekmény befejezésétől. Hozzátették, hogy a döntés fellebbezés miatt nem végleges.

A nyomozás adatai szerint a férfi otthonukban, szóváltást követően a házastársát megöléssel fenyegette, majd a hanyatt fekvő nőre ült, két kézzel a nyakát szorítva, később egy telefon töltőzsinórjával fojtogatta. A sértett aktív védekezése miatt a férfi még indulatosabbá vált és a két gyermekük megölését helyezte kilátásba, akiktől három mobiltelefont is elvett.

A gyermekek észlelték a történteket, és a házból elmenekültek, azonban a férfi a konyhából magához vett egy 20-25 centiméter pengehosszúságú konyhakést és utánuk indult, a nőt pedig bezárta a házba. A feleség a lakásban talált egy segélyhívásra használható telefont és segítséget kért. A rendőrök a bejelentésre a férfit az ingatlan előtt elfogták, aki még a rendőrök előtt is a hozzátartozói megölésével fenyegetőzött.

(MTI)