Még idén elkezdhetik az 5–11 évesek oltását Magyarországon

Még idén elkezdhetik az 5–11 évesek oltását Magyarországon

A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina oltáshoz előkészítve a Kanizsai Dorottya Kórházban Nagykanizsán 2021. november 10-én. (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelenleg még a negyedik járványhullám felszálló szakaszában vagyunk, ezért néhány korlátozó intézkedés bevezetése már időszerű lenne – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, Szlávik János a kormánypárti Magyar Nemzetnek. Hangsúlyozta, mindenképpen törekedni kell az átoltottság növelésére, mivel a nemzetközi példák is azt mutatják, akkor lehet vége a járványnak, ha minél többen védettséget szereznek.

A lapnak Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője pedig arról nyilatkozott: az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) akár már az idén jóváhagyhatja az 5–11 éves korosztály beoltását a Pfizer–BioNTech vakcinákkal. Elmondta, az oltás elfogadását már kérvényezték, a döntés pedig év végére várható. 

Címkék: koronavírus, oltás