Még kevesebb üzemanyagot ad a magánbenzinkutaknak a MOL – reagált a cég

Még kevesebb üzemanyagot ad a magánbenzinkutaknak a MOL – reagált a cég

Benzinkút a befagyasztott benzinárak után (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A MOL a napokban közölte a magánbenzinkutakkal, tovább csökkenti a számukra adható üzemanyag mennyiségét. A csökkentés már korábban elkezdődött, az utóbbi időben már csak a megrendelt mennyiség felét szállították, de a benzin esetében most ezt még tovább, 35 százalékra mérséklik.

Az Infostart megkeresésére a MOL azt az információt adta, hogy az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan elemzik a piaci körülményeket, ellátási stratégiájukat pedig ennek megfelelően hetente finomhangolják. 

– A vállalat március eleje óta 258 új partnerrel, közöttük számos független benzinkúttal kötött nagykereskedelmi szerződést, amelyek azelőtt nem a Moltól szerezték be az üzemanyagot. Az aktuális 50 és a 35 százalékos korlátozás csak ezekre az új partnerekre vonatkozik, akikkel a kieső import miatt idén bővült az ügyfélkörünk. Az átmeneti intézkedésre a kimagasló kereslet és a Százhalombattán jelenleg is zajló karbantartási munkálatok miatt volt szükség – közölte az olajipari társaság, hozzátéve, számításaik szerint így garantálható az ország ellátásbiztonsága, és az, hogy minden partnerüknek jusson elég üzemanyag működésük fenntartásához.

A hírek szerint az átmeneti intézkedések mellett az olajtársaság korábban növelte a logisztikai kapacitásait, a stratégiai készletek rá eső részét pedig teljes mértékben az ügyfelek rendelkezésére bocsátotta. A MOL hangsúlyozta, továbbra is van elegendő üzemanyag Magyarországon.