Még szeles lesz az idő, de kisüt a nap

Még szeles lesz az idő, de kisüt a nap

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken melegfront érkezik élénk, erős délies széllel. Északkeleten csak estére csökken számottevően a felhőzet, és arrafelé a déli órákig előfordulhat kisebb eső – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Az ország északkeleti részén (nagyjából a Miskolc-Debrecen vonaltól északkeletre) a 24 óra alatt lehulló csapadék összege elérheti a 15-20 mm-t, sőt néhol meghaladhatja azt.

Másutt ugyanakkor változóan felhős időre számíthatunk, de hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Megélénkül, időszakosan megerősödik a déli, délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 24 fok között alakul, de északkeleten csupán 15, 18 fok valószínű.

Az Időkép arra figyelmeztet, hogy pénteken a melegfrontra érzékenyeknek nehéz lehet a napjuk, de alapvetően a napsütésben javulhat a közérzet, a hangulat. A többfelé élénk szél az érzékenyek körében több panaszt okozhat, csökkenti a hőérzetet, illetve sokaknál ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, egyeseknél fejfájás is felléphet. 

A pollenjelentés szerint a lehűlés és az eső hatására a parlagfű pollenszórása a végéhez közeledik, koncentrációja túlnyomó többségében alacsony tartományban várható.

Címkék: időjárás