Meghalt az április végén balesetet szenvedett ejtőernyős katona

Meghalt az április végén balesetet szenvedett ejtőernyős katona

Gál Szabolcs, főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottjának tagja, világbajnok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája. (Fotó: Magyar Honvédség/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Honvédség a Facebook-oldalán közölte, hogy elhunyt Gál Szabolcs főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottjának tagja, világbajnok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája.

A 32 éves katona április végén szenvedett ejtőernyős balesetet. A főtörzsőrmester egy ejtőernyős gyakorlaton vett részt a szandaszőlősi katonai repülőtéren, amikor nagy sebességgel csapódott a földbe. A tapasztalt katonasportolót súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Véradást is szerveztek a számára.

Azóta kórházban volt, azonban a műtétek sorozata és a gondos ápolás ellenére május 11-én reggel életét vesztette. Gál Szabolcs főtörzsőrmester 2007 óta ejtőernyőzött: a tapasztalt ugró, a világbajnok több mint 5500 ugrással rendelkezett. Mint írják, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség osztozik a család és a barátok fájdalmában.