Megint leszakadhat az ég

Megint leszakadhat az ég

Viharfelhők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország nyugati felén a zivatarok és a felhőszakadás, míg a középső országrészben a hőség miatt van érvényben riasztás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

Az előrejelzés szerint délelőtt a keleti tájak felett lesz felhős az ég, máshol napos idő várható, de a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződésre és nagyobb számban záporok, zivatarok kipattanására számíthatunk. Emiatt a Dunától nyugatra fekvő megyékre riasztást is kiadtak. Mint az a figyelmeztetésben szerepel, a zivatarokat helyenként rövid idő alatt 20-40 milliméternyi csapadék, viharos szél kíséri, de egy-egy helyen 50 millimétert meghaladó csapadék, nagy méretű jég és 80-90 kilométer/órát meghaladó szélroham is valószínű.

Az ország középső részére közben a hőség miatt adtak ki riasztást. A középhőmérséklet főként az ország déli felén elérheti a 25, 26 fokot, de a záporok, zivatarok felfrissülést hoznak.