Megkérdezték Gulyás Gergelyt, meglátogatná-e Karsai Dánielt

Megkérdezték Gulyás Gergelyt, meglátogatná-e Karsai Dánielt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. május 9-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglátogatná-e ő vagy Orbán Viktor miniszterelnök Karsai Dánielt? Erről kérdezték a kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert csütörtökön. Ennek apropója az volt, hogy mint a Magyar Hang elsőként beszámolt róla, Sulyok Tamás köztársasági elnök szerdán meglátogatta otthonában az ALS nevű halálos betegséggel küzdő alkotmányjogászt, aki küzd az aktív eutanázia jogáért. 

– Nem kaptam ilyen meghívást – tért ki az érdemi válasz elől Gulyás. A további kérdésre, hogy ha kapna ilyen meghívást, elfogadná-e, azt válaszolta: „akkor a meghívóval beszélnék először, nem a nyilvánossággal”.

Ezt megelőzően arról is kérdezték a minisztert, a kormány az államfői látogatás fényében tervez-e változtatni Karsai ügyével kapcsolatos álláspontján. – Csak együttérzésünkről tudunk nyilatkozni – mondta hozzátéve, ha bármit is ígért a köztársasági elnök, azt csak neki áll hatalmában teljesíteni, nem a kormánynak. 

A Magyar Hang is járt nemrég Karsai Dánielnél otthonában, riportunkat erről itt olvashatják