Megkezdődik a lehűlés

Megkezdődik a lehűlés

Téli táj (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán a réteges felhőzet napközben tovább terjeszkedik, de legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld tágabb térségében (beleértve a fővárost is) hosszabb időre kisüthet a nap. A látási viszonyok javulnak, de néhol tartósan párás maradhat az idő – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a borult részeken lehet hószállingózás, gyenge havazás, esetleg szitálás. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint szerdán nem érkezik front, de a magasban zajló lehűlés miatt a hidegfrontra érzékenyek izom- és hasi görcsöket, görcsös eredetű fejfájást, keringési panaszokat tapasztalhatnak.

A kopásos eredetű ízületi bántalmak főként a fagyos reggeli órákban jelentkezhetnek intenzíven.

A borongósabb nyugati tájakon kedvtelenség, lehangoltság jelentkezhet, keleten viszont többórás napsütés javíthatja a hangulatot.

Címkék: időjárás