Megrovást kapott a DK-s aktivistát megütő idős férfi

Megrovást kapott a DK-s aktivistát megütő idős férfi

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszüntették a büntetőeljárást azzal a 83 éves férfival szemben, aki még augusztus végén a budapesti Széll Kálmán téren ütött meg egy előválasztásra aláírást gyűjtő aktivistát. Az ügyészség közleménye szerint az ütés előzménye, hogy az idős férfi egyre hevesebb és hangosabb megjegyzéseket tett az aláírásgyűjtőkre. Az egyik aláírásgyűjtő – aki a Népszava információi szerint a Demokratikus Koalíció újbudai önkormányzati képviselője, Varga Gergő volt – bár próbálta nyugtatni a férfit, nem járt sikerrel. Ezután a férfi az egyik kezével – amiben egy vászon táskát tartott – egy oldalazó mozdulatot téve megütötte a képviselőt a bordatájékánál.

A gyanúsított szemben garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult eljárás. Mint írták, a férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. Ezért, illetve mert büntetlen előéletű, és nem folyik vele szemben más büntetőeljárás, továbbá az ügyészség arra jutott, hogy tette csekély fokban veszélyes a társadalomra, megszüntették a gyanúsítottal szemben indult eljárást és megrovásban részesítették.