Mégsem kapnak utalványt a balatonboglári nyugdíjasok a választás előtt

Mégsem kapnak utalványt a balatonboglári nyugdíjasok a választás előtt

Fotó: Unsplash/Huy Phan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészáros Miklós Balatonboglár fideszes polgármestere az önkormányzat nevében 10 ezer forintos vásárlási utalványt szeretett volna adni a nyugdíjasoknak az önkormányzati választás előtt, de a képviselő-testület szeptember közepén leszavazta az előterjesztést – írja a 24.hu. Az eredeti javaslat szerint a városban élő 1500 nyugdíjas kapott volona tízezer forintnyi utalványt az Idősek világnapja (október 1.) alkalmából, a testület azonban sem ezt, sem a pénzügyi bizottság módosító javaslatát, nem támogatta, amely azoknak adott volna egyszeri tízezer forintos utalványt, akiknek a nyugdíja kevesebb 200 ezer forintnál.

A jegyzőkönyv szerint Csere Andrea alpolgármester sem támogatta a polgármester ötletét, szerinte az összeget inkább a kislaki busz üzemeltetésére vagy az általános iskola felújítására kellene fordítani.

Egyre gyakoribb, hogy nemcsak LED izzókat, krumplit vagy almás lepényt osztogatnak a választás előtt, hanem pénzzel próbálnak kedveskedni a választóknak az önkormányzatok. Terézvárosban is az Idősek világnapja alkalmából kezdtek el kézbesíteni 10 ezer forintot a 62. életévüket betöltött kerületi lakosoknak, Ferencvárosban pedig hatezer forintot kapnak a nyugdíjasok. És a kormány is meglepte a nyugdíjasokat egy kilencezer forintos rezsiutalvánnyal.