Mégsem lesz csoportos létszámleépítés a postánál

Mégsem lesz csoportos létszámleépítés a postánál

A Magyar Posta épülete Héderváron (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tervezett formában nem hajtják végre a létszámcsökkentést a Magyar Postánál – írta a 24.hu. Mindez Oláh Lajosnak, a DK parlamenti képviselőjének adott miniszteri válaszból derült ki.

Oláh Lajos a gazdaságfejlesztési miniszternél, Nagy Mártonnál kérdezett rá arra, hogy hol tart az elbocsátások folyamata a Magyar Postánál, amelyet tavaly októberben jelentettek be. Akkor azt mondták, ideiglenesen szüneteltetik 366 postahivatal működését, az irányítási és a szolgáltatási területekről pedig 300 munkavállalót elküldenek. Azóta viszont több posta újranyitott, miután az érintett önkormányzatok tiltakoztak, és több önkormányzat anyagi hozzájárulást is felajánlott a helyi posta üzemeltetéséhez.

A tárcavezető helyett Fónagy János államtitkár válaszolt, aki azt közölte, hogy a posta november 8-án kinevezett menedzsmentje a tervezett csoportos létszámcsökkentés szükségességét felülvizsgálta, és azt a korábban bejelentett szándékkal ellentétben a tervezett formában nem kívánja végrehajtani. Erről az államtitkár válasza szerint Üzemi Tanácsot már tájékoztatták.

Azt is hozzátette Fónagy, hogy a társaság vezetése „ismételten felülvizsgálja az irányítási-szolgáltatási szervezetek tekintetében a hatékonyságjavítási lehetőségeket és a későbbiekben dönt a szükséges intézkedésekről”.