Megszázszorozta profitját az MSZP-s Tóth Csaba cége

Megszázszorozta profitját az MSZP-s Tóth Csaba cége

Tóth Csaba (Képernyőfelvétel: Tóth Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy év alatt több, mint százszorosára növelte a nyereségét a Tóth Csaba és felesége tulajdonában lévő Tigris-1993 Kft. – írja a Hvg.hu. A cikk szerint a jövőre 30 éves, a vendéglátástól az ingatlan-bérbeadáson át a tanácsadásig sok mindennel foglalkozó vállalkozás – melynek 86 százalékát birtokolja Tóth, a kisebb részét a felesége – a friss, 2021-es mérlegbeszámolója szerint a nettó árbevételét a 2020-as 22,3 millió forintról annak 17 szeresére, 388,6 millióra növelte. Még nagyobb mértékben, 103 szorosára nőtt a profitja: a 2020-as, 1,3 milliós adózott eredmény 2021-ben már 140,4 millió forint volt.

A Tóth házaspár így ki is tudott venni osztalékként 200 millió forintot a cégből.

Az MSZP-s Tóth Csaba a zuglói választókerület képviselőjeként ült korábban a parlamentben, a tavaly nyári előválasztáson ugyanakkor Hadházy Ákos fölényes győzelmet aratott felette. Így nem indult el egyéniben és az ellenzéki listán sem kapott helyet, vagyis ezután már nem tagja az Országgyűlésnek. Idén tavasszal az ügyészség korrupciós bűncselekményekkel gyanúsította meg a zuglói fizetős parkolással összefüggésben, a gyanú szerint a politikus 2017 őszétől kezdve két éven keresztül havi 10-15 millió forintos kenőpénzt vett át.