Megszólalt Ócsa polgármestere – nem ő tiltotta ki Koltai Róbertet

Megszólalt Ócsa polgármestere – nem ő tiltotta ki Koltai Róbertet

Bukodi Károly ócsai polgármester a Koltai Róbert-ügyről. (Képernyőfelvétel: Bukodi Károly Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Megérkezett a felkérés az ócsai művelődési háztól egy kétórás önálló estről, rá két hétre jött a lemondás telefonon, miszerint a polgármester úr nem engedélyezi! Nemkívánatos személy lettem, tisztelt ócsai közönség, jóllehet a többi szereplés kárpótol”. A többi között erről számolt be Facebook-oldalán a nyolcvanéves Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező nyílt levelében, amit Ócsa polgármesterének, a fideszes Bukodi Károlynak és a település lakóinak címzett.

A 444 vette észre, hogy a települést tíz éve vezető fideszes politikus péntek este reagált egy videós posztban az ügyre. Bukodi azt magyarázta, rendszeresen előfordul, hogy művészeket meghívnak, aztán a tervek megváltoznak, ezért végül mégis inkább mást kérnek fel. Azt állítja, ez esetben is így történt, amikor a pedagógusnapra keresett a Szabadidő Központ egy fellépőt. Koltaival – akit csak művész úrnak nevezett a polgármester – szerinte még januárban egyeztettek, de írásos szerződés nem született. Később mégsem a „művész urat választották”, de belátja, hogy ezt rosszul kommunikálták. Bukodi hangsúlyozta, őneki se eszköze, se joga nincs a kitiltáshoz, és ő nem is ilyen ember. Szerinte amúgy is politikai lejárató kampány célpontja lett, amit nem véletlenül időzítettek két nappal az önkormányzati választási kampány kezdete elé. Az eset ugyanis januárban történt, Koltainak szerinte addig számtalan lehetősége lett volna szólni a történtek miatt.

A Telex hozzáteszi, Koltai bejegyzéséhez még Xantus Barbara is írt kommentet, amelyben arról ír, hogy Szurdi Miklóssal felléptek volna Ócsán, de „jelezte valaki Polgármester Úr környezetében, hogy Szurdi Miklós és csapata nem kívánt Ócsán”, így ez elmaradt.

Címkék: Koltai Róbert, Ócsa