Megszűnik a koronavirus.gov.hu

Megszűnik a koronavirus.gov.hu

A SARS-CoV-2 koronavírus. Fotó: CDC

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A járvány tartósan kedvező lefolyására hivatkozva megszűnik a koronavirus.gov.hu – közölte a járványügyi tájékoztatást eddig ellátó honlap. A portált 2020 tavaszán hozták létre, hosszú ideig pedig napi szinten közölte a járványügyi adatokat, illetve egyéb a koronavírussal, illetve korlátozásokkal kapcsolatos információkat. Idén aztán átállták a heti szintű adatközlésre, hivatkozva akkor is a járvány enyhülésére.

Az oldal utoljára még közölte a legfrissebb számokat, így 4397 friss fertőzöttet, valamint ötvenhat halálos áldozatot. Mindkettő kevesebb, mint egy héttel korábban, előbbi 773-mal, utóbbi hárommal. Kórházi ellátást a fertőzöttek közül 386-an igényelnek, 658-cal kevesebben, mint egy héttel korábban. Lélegeztetőgépen kilencen vannak, héttel kevesebben, mint múlt héten. Az oltást már nagyon kevesen veszik fel, a leginkább a negyedik dózist igénybe vevők száma növekszik, jelenleg 413 303-an vannak. Első, második és harmadik oltást már csupán néhány százan kérvényeznek. A honlapon egy ideje már nem teszik közzé a mintavételek számát sem.

„A járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel, a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap január 1-jétől megszűnik. A járvánnyal kapcsolatos hivatalos tájékoztatás azután az MTI-n keresztül lesz elérhető a sajtó számára” – olvasható a honlapon.

Múlt hét elején beszámoltunk róla, hogy a jelek szerint megszűnt a járványügyi készültség a kórházakban. Ezt követően úgy kezelhetik majd a koronavírust is az egyes intézményekben, mint például az influenzát. Kérdéseket küldünk a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) és a tiszti főorvosnak, válaszokat nem kaptunk. A készültség megszűnését azóta sem cáfolták, de nem is kommunikálták sehol.