Megszűnt Győrffy Balázs mentelmi joga

Megszűnt Győrffy Balázs mentelmi joga

Győrffy Balázs (Győrffy Balázs / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közel két hónappal a nőverési ügye után megszűnt Győrffy Balázs mentelmi joga, a BRFK pedig büntetőeljárásban vizsgálja a politikus ügyét – tudta meg a 24.hu. 

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére elmondta, hogy a súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség kedden áttette az eljárást a Budapesti V. Kerületi Rendőrkapitányságra. – A nyomozás elrendelését követően a ügyészség soron kívül elvégezte az elsődleges nyomozati cselekményeket, így tanúkat hallgatott ki, orvosi iratokat szerzett be, valamint lefoglalást hajtott végre. Mivel a feljelentett személy európai parlamenti képviselői megbízása időközben megszűnt – így a továbbiakban mentelmi jog sem illeti meg –, az ügyben a kizárólagos ügyészségi nyomozási hatáskör már nem áll fenn – közölte az ügyész. A lap szerette volna megtudni azt is, hogy mi történt pontosan és milyen sérüléseket szenvedett el az áldozat, de erre azt a választ kapták, hogy a büntetőeljárás eredményessége érdekében jelenleg ennél több válasz nem adható.

Győrffy Balázs augusztus 23-án jelentette be a Facebook-oldalán, hogy lemond fideszes tisztségeiről és a pártból is kilép. Előző éjjel ugyanis még a Fidesz-KDNP európai uniós képviselőjeként, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökeként ittas állapotban vitába keveredett egy nővel, a vita pedig tettlegességig fajult. Úgy fogalmazott, hogy elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tett, és bár nem emlékszik a történtekre, sajnálja a dolgot. Az ügyről a Blikk azt írta, hogy Győrffy egy, a Lánchíd közelében lévő szórakozóhelyen beszólt egy lánynak, amit a vele lévő társaság nem vett jó néven. „Szó-szót követett és a vita odáig fajult, hogy verekedés tört ki. A csetepaté miatt rendőrt hívtak ki, de a bulizó fiatalok egyike orvosi ellátásra is szorult, mert súlyos sérülést szenvedett”.