Megszűnt Herczeg Zoltán házi őrizete

Megszűnt Herczeg Zoltán házi őrizete

Herczeg Zoltán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn megszűnt a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított Herczeg Zoltán divattervező házi őrizete, lekerült róla a nyomkövető – adta hírül a Blikk.

– Augusztus 20-ig szólt a határozat, és mivel az vasárnapra esett, én már pénteken vártam a döntést. Délutánig néztem az emaijeimet, a levél viszont csak este érkezett nekem valamint az ügyvédemnek, és már egyikünk se olvasta. Még péntek délután is arról konzultáltunk nálam, hogy mi várható – mesélte a lapnak Herczeg Zoltán, aki elmondta, bár jogilag megszűnt a bűnügyi felügyelet, az elsőfokú döntéssel szemben az ügyészség három napig fellebbezhet, ám reméli, ez nem történik meg.

Szombaton hajnali negyed 2-kor ébresztették a rendőrök, hogy levegyék a nyomkövetőt, hétfőn pedig már reggel hatkor felkelt és a napját a Széchényi fürdőben kezdte. Azt mondta a lapnak, hogy fél tízig volta a fürdőben, utána ügyeket intézett, majd elindult Szerencsre, meglátogatni a szüleit. „Velük leszek pár napot, aztán pedig szeretnék még elmenni a Balatonhoz, meglátogatni a barátokat és jó lenne a tengert is látni. Nekem most kezdődik valójában a nyár. Még azt meg kell kérdeznem az ügyvédemtől, hogy elhagyhatom-e az országot, mert nem szeretnék semmi olyat tenni, amit nem szabad” – mondta. Hozzátette: bízik abban, az, hogy nem fokozatosan, hanem azonnal megszüntették a házi őrizetét, jót jelenthet az ellene folyó, drogkereskedelem gyanúja miatt indított eljárásban.

Herczeg Zoltán házi őrizetbe kerülése után, május végén adott interjút a Magyar Hangnak az ellene folyó eljárásról és a börtönben töltött időről. Ezt itt olvashatja.