Megtartották a szakácsversenyt a járvány miatt bezárt felcsúti iskolában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amint arról szombat délelőtt lapunk beszámolt, járványügyi megfigyelés alá került Felcsút középiskolája, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola. A középiskolát az Orbán Viktor által életrehívott, Mészáros Lőrinc által elnökölt Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány működteti, itt tanulnak a felcsúti fociakadémia növendékei is. 

A megszaporodó koronavírusos pozitív esetek miatt a Fejér Megyei Kormányhivatal az intézményt 2020. október 9-től 23-ig járványügyi megfigyelés alá helyezte. Emiatt az oktatás a tavaszi időszakhoz hasonlóan digitális tanrendben, azaz zárt iskolakapukkal folytatódik. A kormányhivatal azt írja határozatában, hogy több diák tesztje pozitív lett, míg több tanárnál már jelentkeztek a betegség tünetei, ezért az iskola összes tanulóját és tanárát járványügyi megfigyelés, azaz karantén alá helyezik.

Korábban cikkünkben azon tűnődtünk, hogy az erre a hétvégére a Felcsúti Letenyey Lajos Iskolába tervezett főzőversenyt, a „Magyarország étele” vetélkedőt megrendezik-e ilyen körülmények között az intézményben. Mint azt a főszervezőtől, Asztalos Istvántól a Magyar Hang megtudta: igen. Ahogy a főszervező fogalmazott, nem tehetik meg a szponzoraikkal, hogy elhalasztják a rendezvényt. Asztalos azt is elmondta, hogy szigorú intézkedéseket léptettek életbe a rendezvény helyszínén, a koronavírusos esetek után bezárt felcsúti iskolában: miután tegnap este tudomásukra jutott a kormányhivatal határozata a karanténról, ma reggelre teljes fertőtlenítést végeztek, minden résztvevőnek nyilatkoznia kell, hogy nem koronavírusos, és testhőmérsékletet is mérnek. Ez utóbbit a Magyar Hang helyszínen tartózkodó tudósítója nem tudta megerősíteni. Az épületben mintegy százan tartózkodnak.

A „Magyarország étele” szakácsverseny fővédnökei Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy István agrárminiszter, Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és Horváth Vilmos a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turizmusért felelős alelnöke. A rendezvény sajtómeghívójának tanúsága szerint Rétvári államtitkár beszédet mondott volna az eseményen az iskolában. Mint Asztalos Istvántól megtudtuk, Rétvári Bence lemondta a szereplést, helyette Sölch Gellért stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkárt várják.

A cikk elkészítésében helyszíni tudósítónk, Grimm Balázs segítségére volt lapunk munkatársa, Gulyás Balázs.