A II. kerület négy lakást ajánl fel a méltatlan módon elszállásolt egészségügyi dolgozóknak

A II. kerület négy lakást ajánl fel a méltatlan módon elszállásolt egészségügyi dolgozóknak

Védőfelszerelést viselő orvosok vizitelnek a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályán 2021. április 1-jén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amint arról lapunk tegnap beszámolt, a Vasutasok Szakszervezete (VSz) tájékoztatása szerint a Covid-járvány miatt a budapesti Honvédkórházba rendelt egészségügyi szakápolók megalázó körülmények között kaptak szállást. 

A VSz közlése szerint eredetileg a Podmaniczky utcai Vitalitás központban ígértek elhelyezést a Balatonfüredről és Hévízről érkező ápolóknak, de végül a kórháztól távolabb eső, részben felújítás alatt álló, lőgyakorlatok zajától is hangos Hős utcai kollégiumban szállásolták el őket. A szakszervezet szerint itt rosszak a körülmények, az egészségügyi dolgozók a munka után nem tudják kipihenni magukat. 

Meleg János, a VSz elnöke a Magyar Hangnak elmondta, a méltatlan feltételek ellenére az ápolók a honvédség alkalmazottaira vonatkozó rendelkezések értelmében nem mondhatnak fel. 

A hírre reagálva Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy az önkormányzat négy lakást ajánl fel a járványhelyzet miatt a fővárosba vezényelt egészségügyi dolgozók számára, egyúttal arra biztatja a kerület szállásadóit, ha tehetik, ők is segítsenek szabad kapacitásokkal.

– Sajnos a koronavírus-járvány negyedik hullámában ismét covidos betegek ellátáshoz kell átvezényelni egészségügyi dolgozókat. Megdöbbenve olvastuk, hogy a hírek szerint közülük sokan rendkívül méltatlan szállást kaptak, miközben ők családjuktól távol igyekeznek gyógyítani – írja bejegyzésében a polgármester.