Merkely Béla szerint decemberben kezdődik Európában az oltás a koronavírus ellen

Merkely Béla szerint decemberben kezdődik Európában az oltás a koronavírus ellen

Merkely Béla az ATV Egyenes Beszéd című műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora biztos abban, hogy már decemberben megkezdődik Európában a koronavírus elleni oltás. Erről az Origónak adott interjúban beszélt.

A professzor úgy fogalmazott: „a járvány első fázisában próbáltuk kitalálni mennyi idő kell ahhoz, hogy az első vakcina megjelenjen, és akkor óvatlanul azt mondtam, hogy november környékén várható. Azt kell, hogy mondjam, hogy olyan nagyon-nagyon sokat nem tévedtem. Az első vakcinák bevizsgálása, a hármas fázisú vizsgálatok szinte biztosan befejeződnek novemberben ” – fogalmazott, hozzátette, hogy abban is biztos, hogy decemberben megkezdődik Európában az oltás. Elmondása szerint ehhez sok százmillió vakcinára van szükség.

Hozzátette, először a Covid-ellátásban részt vevő egészségügyben dolgozókat és az idős betegeket célszerű beoltani, aztán folyamatosan a kevésbé veszélyeztetett, fiatalabb generációkat is.

Ami a hazai járványhelyzetet illeti, szerdán 47 ezer felett volt az aktív fertőzöttek száma Magyarországon. Jelenleg 3166 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen. A fertőzést elkapók közül eddig 17 098-an gyógyultak meg.