Messze van a határvadászok száma a tervezettől

Messze van a határvadászok száma a tervezettől

Orbán Viktor a határvadászok avatásán 2022. szeptemberében (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1565 határvadásszal kötött eddig szerződést a rendőrség, 139 fő alkalmassági vizsgálata pedig folyamatban van. Augusztus 1-éig összesen 3596 fő jelentkezett határvadásznak – ezt közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Vadai Ágnes írásbeli kérdésére. A Demokratikus Koalíció politikusa ugyanis arról érdeklődött, mikor lesz az országnak 4000 fős határvadász ezrede, mint ahogyan az a kormány korábbi terveiben szerepelt. Kérdésben felidézte, hogy a Hvg.hu cikke szerint az állomány feltöltöttsége rendkívül alacsony.

Első körben tavaly év végéig akarták az állományt 2200 fősre növelni, a teljes határvadász-ezredet pedig 4000 fősre tervezte a kormány. A Belügyminisztérium arra nem adott konkrét választ, hogy mikor teljesülhet ez a cél.

Az első határvadászok tavaly szeptemberi avatásán még Orbán Viktor is beszélt. Azt mondta, hogy a biztonság a határainknál kezdődik, Magyarország biztonsága a határvadászokkal kezdődik. Kifejtette azt is, hogy hogy a jó katona nem azok ellen harcol, akik szemben állnak vele, hanem azokért, akik mögötte vannak. Ez különösen igaz a határvadászokra, „önök mögött ott van az egész ország” és „önökre hárul a feladat”, hogy a migrációval szemben megvédjék a hazát – magyarázta.

Címkék: határvadász