„Mindenhol tagadás, rombolás, pusztítás zajlik” – Lázár János apokaliptikus képet festett

„Mindenhol tagadás, rombolás, pusztítás zajlik” – Lázár János apokaliptikus képet festett

Lázár János. Fotó: Lázár János Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Magyarország jól teljesít, de nem mindenki szempontjából egyformán. Gondját kell viselni azoknak is, akik szociálisan nehéz helyzetben vannak – mondja egy Facebook-oldalán megjelent videóban Lázár János. A térség fideszes országgyűlési képviselője, volt miniszter a frissen megválasztott, fideszes többségű makói képviselőtestületet látogatta meg.

Szerinte Makó városvezetése 2014 és 2019 között nem arra használta a bizalmat, hogy a megkapott hatalommal még több hatalmat szerezzen, hanem arra, hogy a céljait, elsősorban a választók célkitűzéseit megvalósítsa. – Ha körbenézek az országban, ez egy ritka vállalkozás. Általában azt tapasztalhatjuk, hogy aki hatalomhoz jut, az még több hatalmat szeretne a hatalom segítségével – mondta Lázár.

– Nagyon helyesnek tartom azt a gondolatot, hogy a polgármester asszony a különböző érdekcsoportokat, különböző meggyőződésű politikai erőket megpróbálja összefogni, és nem harcol, hanem építeni akar.

Látom, hogy mindenhol a tagadás, rombolás, pusztítás zajlik, Ezért az európai átlagnál lassabban halad az országunk

– fejtette ki.

Ezután az eredményeket sorolta: 3 százalék alatti a munkanélküliség Makón, a turizmus növekszik, Makó lehet az Alföld turisztikai központja, és a kormánynak szándéka ebbe invesztálni. – Amikor a kormány azt mondja, hogy Magyarország jól teljesít, akkor az a számok szerint igaz, sőt, nagyon sok ember szempontjából is. Kérdés, hogy mindenkinek a szempontjából igaz-e? Makónak azoknak az embereknek a sorsát, gondját is viselnie kell, akik szociálisan nehéz körülmények között élnek. Egy nyolcvanezer forintból élő nyugdíjas özvegyet, aki hetven éves és már beteg is, nem vigasztal az, hogy Makón fürdő és szálloda épül. Magyarország jól teljesít, Makó jól teljesít, de nem mindenki szempontjából egyformán - fejtette ki.