Mintegy 3600 betöltetlen állás van a tankerületi központoknál

Mintegy 3600 betöltetlen állás van a tankerületi központoknál

Iskola. Képünk csak illusztráció (Fotó: Unsplash/Ivan Aleksic)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tanévzárást követően eddig mintegy 3600 álláshirdetést tettek közzé a tankerületi központok, többségében tanárokat és tanítókat keresnek – írta meg a Népszava a közszféra álláskereső oldalán, a Közszolgállás Portálon található adatok alapján. 

Kifejtették: cikkük írásakor 1903 hirdetés lehetett találni a „tanár” szóra, 1516 hirdetést a „pedagógus” szóra és 728 hirdetést a „tanító” szóra rákeresve. Azt is megnézték, mely tankerületnél van a legtöbb szabad álláshely. Első helyen a Monori Tankerületi Központ végzett 247 hirdetéssel, ezt a tatabányai követte 153-mal, majd a győri jött 132-vel, utána pedig a székesfehérvári 131-gyel.

A Népszava emlékeztetett arra is: a Klebelsberg Központ fel szokta rá hívni a figyelmet, hogy a pedagógusok általában tanév végén és a nyári szünetben váltanak munkahelyet, emiatt is magasabb lehet az álláshirdetések száma. Ugyanakkor a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi tanulmánya szerint is mintegy 16 ezer pedagógus hiányozhat az iskolákból. 

Címkék: oktatás