Kaszát elmeszelték

Kaszát elmeszelték

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három pontban marasztalta el a versenyhivatal Kasza Tibor énekes cégét, a Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t. Kasza elfogadják a versenyhatóság döntését, a hiányosságokat, állítja, már korrigálták.

Kasza Tibor vállalkozásával szemben fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indult eljárás. A cég már a vizsgálat megindításakor jelezte, hogy korrigálják a hibákat, amelyek az Instagram- és Facebook-oldalaik kommunikációja kapcsán merültek fel. A Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyében három pontban elmarasztaló határozat született, a többi vizsgált állításban azonban nem állapítottak meg jogsértést és büntetést sem szabtak ki.

A GVH határozata szerint a „challenge_diet_official” Instagram-oldalon, a „kaszatibiofficial” Instagram-oldalon, a „Challenge Diet Official” zárt Facebook-csoportban, s Kasza Tibor személyes Facebook-oldalán azzal, hogy a Challenge termékcsaládba tartozó termékeket a kereskedelmi kommunikációjában 2021 júliusától 2022. augusztus 5-ig betegség megelőzésére, kezelésére utaló állításokkal népszerűsítette közvetlenül, valamint a Challenge életmódváltó rendszernek tulajdonított hatásokon keresztül közvetve megsértette a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló parlamenti és tanácsi rendeletet. 

A második pont szerint azzal, hogy a Challenge termékeket az egészségre gyakorolt hatásra utaló állításokkal népszerűsítette, szintén megsértette a rendeletet, valamint a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt. A harmadik pont szerint a Challenge Body Booster termékre alkalmazott „cukormentes”, illetve a „mindenmentes” állítások közzétételével is rendeletet sértett. A GVH bírságot nem szabott ki. Kasza Tibor az Index-szel azt közölte, hogy elfogadják a versenyhatóság döntését, a hibákat már korrigálták.

Címkék: GVH, diéta, Kasza Tibor