Molnár Zsolt mentelmi joga felfüggesztése után: „feltétlen a bizalom irántam”

Molnár Zsolt mentelmi joga felfüggesztése után: „feltétlen a bizalom irántam”

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója (Forrás: MSZP/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyelőre nem tudja, hogy mikor kell Molnár Zsoltnak először megjelennie a nyomozóhatóságok előtt azután, hogy az Országgyűlés szerdán felfüggesztette a mentelmi jogát. A szocialista politikus az ügyészség szerint kenőpénzt fogadott el.

Felfüggesztette az Országgyűlés szerdán a szocialista Molnár Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogát, miután Polt Péter legfőbb ügyész azt indítványozta befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt. Ez a büntetőeljárás arról szól, hogy a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyei informatikai üzemeltetési és fejlesztési szolgáltatásra, a közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Később – az ügyészség szerint – Baja Ferenc volt MSZP-s miniszter és egykori országgyűlési képviselő találkozott a szóban forgó cég egyik vezetőjével, a vállalat tendernyertességének esetére 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – politikai befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza. Molnár Zsolt úgy került az ügybe, hogy a nyomozóhatóság szerint – a korrupciós megállapodásról értesülve – megkérte a volt minisztert, hogy neki is kérjen a férfitól 40 millió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja. Az ügyészség szerint aztán miután a kft. elnyerte a tendert, a cégvezető 2019. augusztusában 40 millió forintot adott át Molnár Zsoltnak.

Molnár Zsolt a Magyar Hangnak felidézte, hogy már két évvel ezelőtt, amikor az ügy a 2022-es választási kampányban előkerült, kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését, és magánvádas büntetőeljárást indított a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért. Arra számít, hogy kiderül az igazság, nevezetesen, hogy a vádakból semmi sem igaz. Egyben utalt idén márciusi közleményére, amelyben már közölte: nem fogadott el kenőpénzt, semmilyen törvénytelen dolgot nem tett. Azt felvetésünkre nem tudta megjósolni, vajon mennyi időn belül kell megjelennie a nyomozóhatóságok előtt. Rákérdeztünk: kérte-e tőle a párt, hogy függessze fel tagságát az MSZP-ben, vagy akár lépjen ki onnan, azt felelte: „feltétlen a bizalom irántam”.