Momentum: elismerte az államtitkár, hogy uniós pénzből épített villában él

Momentum: elismerte az államtitkár, hogy uniós pénzből épített villában él

Tompos Márton és Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselői a „Lilahegyi Rekreációs Központ” előtt. (Fotó: Hajnal Miklós Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A momentumos Hajnal Miklós és Tompos Márton még szerdán számolt be róla, hogy Mayer Gábor területfejlesztési államtitkár egy olyan ingatlant birtokol a vagyonnyilatkozata szerint Győrújbaráton, amelyet EU-s pénzből építettek „rekreációs központnak” még 2014-ben.

Mint korábbi videójukban elmondták, találtak egy szokatlan összefonódást: 2011-ben a Purple Hill Kft. 46 millió forintot nyert el arra, hogy a Lila-hegyen egy rekreációs központot létesítsen. A Purple Hill Kft. ügyvezetője akkoriban egy bizonyos Mayer Gábor volt. Tompos és Hajnal kiemelte, hogy ugyan 2014-ben átadták a „rekreációs központot”, de 2016-tól már nem lehetett náluk foglalni, már a weblapjuk sem elérhető. Mayer Gábor azóta területfejlesztési államtitkár lett, és kötelező vagyonnyilatkozatot kitöltenie. Abban  most szerepel egy győrújbaráti ingatlan pontosan ugyanazzal a helyrajzi számmal, mint a „rekreációs központ” – hívták fel a figyelmet a momentumosok.

A párt politikusai azóta telefonon keresték fel az államtitkárt, hogy tisztázzák, családjával valóban ebben az ingatlanban él-e. Videójukban Mayer Gábor egyértelműen kijelentette nekik, hogy családjával ebben a „Lilahegyi Rekreációs Központban” lakik most. „Igen, mi itt lakunk. A fenntartási idő leteltét követően másképpen hasznosítottuk a központot” – magyarázta a videóban Mayer. Az államtitkár szerint 2018-ig kellett szálláshelyet biztosítani a projekt alapján, azonban Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese úgy tudja, hogy az EU-s szabály szerint erre 7 évig lett volna szükség, de Mayer Gábor szerint csak három év volt a fenntartási időszak. 

– Mégiscsak az történik, hogy egy magyar államtitkár egy uniós pénzből épített ingatlant használ családi házként. Azért ez nem a legjobb felhasználása az EU-s forrásoknak – kommentálta a videó végén Hajnal. Úgy tűnik tehát, hogy ami a Lila-hegy oldalában lévő házzal történt, az mindenképpen kínos, de valószínűleg törvényes.