Most volt az idei év leghidegebb éjszakája

Most volt az idei év leghidegebb éjszakája

Az éjszakai hőmérsékletek hétfőre virradóra (Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az idei év eddigi leghidegebb éjszakája volt a mögöttünk hagyott, vagyis a vasárnapi – ezt az Országos Meteorológiai Szolgálat közölte a Facebook oldalán.

Mint írták, januárban eddig inkább az enyheség és az átlagostól magasabb hőmérséklet volt a jellemző, azonban a hónap végére fordult a kocka. Az észak felől áramló hideg levegő, és az éjszakára csökkenő felhőzet, valamint a mérsékelt, gyenge légmozgás együttes hatása révén didergős volt a hajnal. Az OMSZ által összeállított „Top 10-es listára” például -7 fok fölötti hőmérséklettel nem is lehetett bekerülni. Az élen a Nógrád megyei Zabar áll, ahol -9,4 fokig süllyedt a hőmérséklet. Ez a térség egyébként a leghidegebb Magyarországon.

A meteorológiai szolgálat azt is megjegyezte, hogy ez a hideg éjszaka valójában az ilyenkor szokásosnak megfelelő idő. Hétfő éjjel ugyanakkor már nem kell ekkora területen és nem ilyen mértékű fagyra számítani, hiszen felhősebben kezdődik az éjjel, és az északnyugati szél is erős, viharos lehet. Fagyra leginkább a szélvédett, csökkenő felhőzetű tájakon lehet majd esély.