Nagy Márton szerint a boltok gerjesztik mesterségesen a hiányt

Nagy Márton szerint a boltok gerjesztik mesterségesen a hiányt

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszél a Széchenyi Kártya Program legújabb termékeiről tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. június 20-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Interjút adott Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a kormányoldali Mandinernek, a politikus többek között beszélt beszélt az áruhiányról, az árstopról és az inflációról.

Nagy Márton az élelmiszerek árstopja kapcsán arról beszélt, szó sincs arról, hogy áruhiány alakult volna ki a boltokban, szerinte az áru egyszerűen a raktárban marad, nem kerül ki a polcokra, nagyrészt mesterséges hiánygerjesztés folyik.

Számításaik szerint az üzletek legfeljebb 60-70 százalékban tudják áthárítani az árstopos termékeken kieső profitot. A jegybank elemzésében 100 százalékos áthárítás szerepel, ezzel azonban – az elemzéseikre és a felméréseikre alapozva – nem ért egyet a minisztérium – idéz az interjúból a Portfólió.

Nagy Márton arról is beszélt, hogy az infláció januárban 25 százalék fölé is csúszhat, de ez lesz a tető. Véleménye szerint februártól fordulat állhat be és onnan drasztikusan csökkenhet az infláció, mértéke az év végére egy számjegyű lehet majd. Szót ejtett az élelmiszerárstop eltörléséről is, szerinte ehhez az kell, hogy áprilisig gyorsan apadjon az infláció, és akkor nem lesz szükség az intézkedésre.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.