Nagyköveteknek tartott eligazítást Orbán Viktor

Nagyköveteknek tartott eligazítást Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond a misszióvezetői értekezleten 2023. február 20-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország valamennyi nagykövete előtt vázolta fel 2023, „a legveszélyesebb év” kihívásait a külügyminisztériumban Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel – ezt Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte az MTI-vel. Ennél részletesebben azonban nem ment bele abba, hogy milyen hosszan beszélt, illetve kicsit konkrétabban mit mondott a diplomatáknak. Csupán annyi derült ki, hogy a kormányfő elsőként Szijjártó Péter miniszterrel és a tárca vezetésével egyeztetett szűk körben, majd a nagyköveteknek tartott eligazítást a háború, az infláció valamint a migráció veszélyeivel fémjelzett idei év feladatairól.

Az állami hírügynökség híre is mindössze ennyi volt, illetve több képet is kiadtak, amelyen Orbán Viktor a meghívottak előtt beszél, valamint Szijjártó Péterrel és más munkatársaival egyeztet.

Szijjártó Péter a Facebook oldalán ugyancsak egyetlen fotót osztott meg, illetve annyit írt hozzá, hogy a világ minden tájáról hazaérkeztek nagyköveteink az éves misszióvezetői értekezletre, a nyitóelőadást pedig a miniszterelnök tartja.