Napsütés, ónos eső és köd is jöhet hétfőn

Napsütés, ónos eső és köd is jöhet hétfőn

(Fotó: Wald1siedel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Dunántúl nagy részén és az Északi-középhegységben általában több órára kisüt a nap, délkeleten, keleten viszont felhős marad az idő hétfőn – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Mint írták, délutánig főként a Tiszántúlon még számítani kell havazásra, a délkeleti határvidéken havas eső, kora délelőttig fagyott, illetve ónos eső is előfordulhat. Utóbbi miatt Békés és Csongrád-Csanád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, ezekben tartós, többórás ónos esőre kell számítani. Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A délután során már ezeken a tájakon is megszűnik a csapadék. Estétől több helyen köd képződhet. Az ország nagy részén gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7 fok között alakul, de a havas, kevésbé felhős, szélvédett részeken -8, -12 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Az Időkép szerint hétfőn nem érkezik újabb front, de a magasabb rétegekben melegedés kezdődik, így enyhe melegfronti tünetek jelentkezhetnek. A fejfájás mellett vérnyomás-ingadozás, alvászavarok, napközben fáradtság, levertség jelentkezhet. Ugyanakkor éjjel jelentősen lehűl a levegő, felerősödhetnek a kopásos és ízületi fájdalmak.