Napsütéssel köszönt be a hét

Napsütéssel köszönt be a hét

Felhő (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn napközben gyengén és erősebben felhős területek egyaránt lesznek. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett csak néhol fordulhat elő záporeső. Késő délutántól, estétől azonban nyugat, délnyugat felől vastagodni kezd a felhőtakaró, és a Dunántúlon, valamint a déli tájakon megnő a csapadék kialakulási esélye – írja hétfői előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Az északnyugati, északi szél nagy területen lesz élénk, néhol erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 29 fok között várható.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép szerint hétfőn a változékonyság miatt általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak, vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, nehézlégzés is jelentkezhet. A csapadékos időszakokban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Helyenként fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni.

A nap nagy részében száraz utakra lehet számítani, este nyugaton eredhet el az eső, csúszóssá téve az érintett útszakaszokat.

Címkék: időjárás