Navracsics Tiborral fog egyeztetni Karácsony Gergely

Navracsics Tiborral fog egyeztetni Karácsony Gergely

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn egyeztet Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel Karácsony Gergely – ezt a főpolgármester jelentette be a Facebook-oldalán.

Az ügy előzménye, hogy Navracsics Tibor kedden az agglomerációs települések polgármestereivel konzultált, majd arról beszélt, hogy újból megalakulhat egy budapesti agglomerációs fejlesztési fórum. Ezen megvitathatnák a fővárost és a környező településeket érintő közös kérdéseket és fejlesztési koncepciókat alakíthatnának ki. Reményei szerint rövid időn belül megteremtik mindennek a jogszabályi hátterét és akkor életre is hívhatják ezt a platformot. – Ez hasznos fóruma lehet majd ennek a kiemelt jelentőségű térségnek, ezáltal Pest megye és Budapest érdekeit jobban tudják majd harmonizálni és távlati célokat, fejlesztéseket tudnak majd megfogalmazni – fogalmazott Navracsics Tibor.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán örömét fejezte ki, hogy „a kormány észrevette, közösen tennünk kell Budapest és környékének, Magyarország Szívének fejlesztéséért”. Ők egyébként éppen ezért kezdeményezték februárban a fővárosi térségek együttműködését, mert a problémák közösek, ezért a megoldások is csak közösek lehetnek. – Első lépésnek jó jel, hogy a kormány felismerte a felelősséget. Hétfőn egyeztetek Navracsics miniszter úrral, bízom benne, hogy az uniós források mellett, erről is beszélni fogunk – fűzte hozzá a politikus.