Ne írd alá, János! – a meleg közösségeket a pedofilokkal összemosó törvényjavaslat ellen tiltakoznak

Ne írd alá, János! – a meleg közösségeket a pedofilokkal összemosó törvényjavaslat ellen tiltakoznak

Tüntetés a pedofiltörvény homoszexualitást érintő módosítása ellen a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A meleg közösségeket a pedofilokkal összemosó törvényjavaslat ellen szervezett tüntetést Áder János rezidenciája elé szerdán este fél 7-től a Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország. A Telex beszámolója szerint A szeretet erősebb a gyűlöletnél – mutassuk meg Áder Jánosnak is! elnevezésű demonstrációra érkezők megtöltötték a Sándor-palota előtti Szent György teret.

– Áder Jánosnak az a feladata, hogy ne írja alá a jogszabályt” – mondta Vig Dávid, az Amnesty igazgatója, amire a tömeg skandálni kezdte a „ne írd alá, Jánost!”

A szervezők a tüntetés előtt azt kérték, hogy akik tehetik, írják meg saját történetüket arról, „amikor előbújtál, vagy feltétel nélkül számíthattál a támogató személyekre az életedben: az osztályfőnöködre, a magyartanárodra, anyukádra, a nagybátyádra, vagy akár a tesódra”, hogy írják meg, mit jelentett nekik ezeknek a szeretteiknek vagy számukra fontos embereknek a támogatása, a kiállása a levél írójáért. Olyan beszámolókat is vártak, hogy volt-e pedagógus, pszichológus vagy segítő szakember, aki segített önmaguk elfogadásában, volt-e olyan iskolai beszélgetés, ahol hiteles információkat lehetett kapni LMBTQI-emberekről, van-e olyan LMBTQI-családtag, ismerős, barát, akit támogatnak, és ha igen, miért és hogyan.

Pár perccel hat óra után ezeket a leveleket el is helyezték az Áder János államfő elnöki hivatalául szolgáló Sándor-palotánál. A szervezők hét óra előtt nem sokkal arra kértek mindenkit, hogy aki bedobta a levelet, az hagyja ott a teret. Ezután nem sokkal azt is bejelentették, hogy az esemény véget ért, ők pedig megpróbálják eljuttatni a leveleket a köztársasági elnöknek.

A távozó tömeg egyébként a Karmelita előtt nem mehet el, a rendőrök mindenkit a másik irányba irányítanak.

Még kedden a kormánypárti, jobbikos és független képviselők kedden 157 igen és 1 nem szavazattal fogadták el a módosítókkal melegellenessé eltérített pedofilellenes törvénytervezetet, leszavazva az ahhoz benyújtott összes ellenzéki módosítási javaslatot. A törvény megtiltaná például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, a szexuális felvilágosításból kizárná a civilek egy részét.