Négy év alatt és 80 millióból készült el egy zebra Józsefvárosban

Négy év alatt és 80 millióból készült el egy zebra Józsefvárosban

Az elkészült zebra (Forrás: Nyolckert/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy év alatt és 80 millió forintból készült el egy gyalogátkelő a VIII. kerületi Orczy út és Kőris utca kereszteződésében. Ez volt Camara-Bereczki Ferenc Miklósnak, a körzet közös ellenzéki képviselőjelöltjének a legfőbb kampányígérete még 2019-ben, most a 444-nek el is mondta, mi tartott ennyi ideig és miért került ennyibe.

Az egyébként MSZP-ben is elnökségi tagként tevékenykedő politikus azzal érvelt, hogy az Orczy út nem a kerületi önkormányzat, hanem a főváros fenntartásában van. A Tarlós-féle városvezetés idején elkezdődött az Orczy tér felújításának megtervezése, de 2019-ben kiderült, hogy ennek nincs pénzügyi fedezete. A gyalogátkelő csak egy része lett volna az Orczy tér rendezésének, sok idő és energia ment el arra, hogy a nagy Orczy téri tervcsomagból ki tudják venni. Korábban például úgy volt, hogy a főváros fedezi a kiadások felét, aztán kiderült, hogy nem, így a VIII. kerületi önkormányzatnak kellett átvállalni a költségeket. A politikus szerint nagy segítség volt, hogy az Aldi 15 millió forint értékben tett közérdekű felajánlást.

A 80 milliós összeg magyarázata szerint úgy jött ki, hogy valójában két zebráról is szó van, illetve járdaszigeteket kellett kialakítani, közvilágítást javítani, csapadékelvezetést megoldani, zöldterületet bővíteni, megújítani. A legtöbb pénzt, a költségvetés felét a jelzőlámpa vitte el.