„Nekünk már nincs tennivalónk, az nekünk jár” – mondta az uniós pénzekről Orbán Viktor

„Nekünk már nincs tennivalónk, az nekünk jár” – mondta az uniós pénzekről Orbán Viktor

Orbán Viktor interjút adott a Mandinernek (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Magyarország minden feltételt teljesített. Nincs a működéssel kapcsolatos minőségi kifogás, ami akadálya lenne a pénzek kifizetésének – mondta a kormánypárti Mandinernek adott interjújában Orbán Viktor.

A miniszterelnök szavai szerint nekik már nincs tennivalójuk, „az uniós pénzért már nem kell semmit sem tenni, az nekünk jár”. – A kiinduló helyzet nem az, hogy ők adnak nekünk pénzt, hanem az, hogy van az uniónak egy hétéves költségvetése, amelybe mindenki befizet és mindenki vesz is ki valamit. Miután mi kevésbé vagyunk fejlettek, mi kevesebbet fizetünk be, mint amit kiveszünk. (…) És ez a pénz jár nekünk, ennek a pénznek meg kell érkeznie előbb vagy utóbb – fogalmazott Orbán, hozzátéve: abban partner, hogy pénzügyi kérdésekről pénzügyi alkuk szülessenek, de abban nem, hogy pénzügyi kérdéseket egyéb témáktól tegyék függővé.

A miniszterelnököt megkérdezték a Politico azon értesüléséről is, hogy az Európai Unió rövidesen utalhat pénzt Magyarországnak. – Hisszük, ha látjuk – reagálta erre Orbán.