Nem bocsátotta feltételes szabadságra a pedofil gyermekotthoni igazgatót a bíróság

Nem bocsátotta feltételes szabadságra a pedofil gyermekotthoni igazgatót a bíróság

A Fővárosi Törvényszék épülete (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája a 2024. február 29-én megtartott meghallgatás eredményeként nem bocsátotta feltételes szabadságra a volt bicskei gyermekotthoni igazgatót, akit pedofil bűncselekményekért ítéltek el. Ezt közölte a Fővárosi Törvényszék. Mint írták, a „büntetés-végrehajtási bíró a meghallgatás, valamint a rendelkezésére álló iratok alapján döntött” abban a kérdésben, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e. „Mindezek alapján úgy ítélte meg, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében továbbra sem bocsátható feltételes szabadságra”.

A végzést az ügyészség és az elítélt is tudomásul vette, így az jogerős. Vásárhelyi Jánost az alapügyben 8 év fegyházra ítélte a bíróság. A szabályok szerint azonban a büntetés egy részének letöltése után vizsgálni kell a feltételes szabadságra bocsátás kérdését, ezt tette meg most a bíróság. Érdekesség, hogy délelőtti, más témában tartott tájékoztatóján Lázár János miniszter úgy fogalmazott: „Egészen biztos vagyok abban, hogy ez az ember 26 éven keresztül folyamatosan abuzálta az ott lakó gyerekeket. Egy ilyen embert a börtönből nem szabad kiengedni, egy ilyen embert nem tíz évre kell elítélni, hanem sokkal többre, ennek az embernek a börtönben van a helye, szóba sem kerülhet, hogy hamarabb kikerüljön, és sokkal súlyosabb büntetést kell kiszabni minden pedofil ügyben”. Szerinte ez egy olyan ügy, ahol még a halálbüntetés is felmerülhetne opcióként.

Címkék: bíróság, V. János