Nem emeli az otthonápolási díj összegét a kormány

Nem emeli az otthonápolási díj összegét a kormány

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. június 27-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem emeli a kormány az otthonápolási díjakat – derült ki Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter lapunknak adott válaszából. A tárcavezetőt a kormányinfón munkatársunk, Bodacz Péter kérdezte, miután a Fidesz nem szavazta meg a Parlamentben az LMP-s Ungár Péter díjemelést célzó javaslatát, így az elbukott.

Gulyás mai kormányinfóján azt mondta, hogy az emelésnek nincsenek meg a feltételei a költségvetésben. Továbbá – magyarázta – vannak szívszorító esetek, de nehéz kiszűrni a visszaéléseket is.

Ungár Péter javaslata értelmében az otthonápolási díj 100 ezer forintra emelkedhetett volna. Az LMP-s politikus szerint az otthonápolást vállalók jelenleg 38-58 ezer forint közötti összeget kaphatnak.

Ha kíváncsi, miről volt még szó a június 27-i kormányinfón, itt olvashatja a percről percre tudósításunkat:

Gulyás a kormányinfón: Természetesen Karácsonynak szurkoltam | Magyar Hang

Ott vagyunk , és kérdezünk. Percről percre tudósítás.