Nem hirdetik a választás óta a Megafon influenszereit

Nem hirdetik a választás óta a Megafon influenszereit

Rákay Philp előad. Laza, kötetlen meatingek és hirdetések több száz millióból (Fotó: a Megafon Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Megafon ugyan továbbra is gyártja Facebookra a tartalmakat, de ezeket már nem hirdetik milliókért a Facebookon – írta meg az Azonnali. A választás napjáig 1,1 milliárd forintot költöttek a Megafonhoz tartozók hirdetéseire, mindezt úgy, hogy ők hivatalosan nem tartoznak a kormánypárt kötelékébe.

Éppen április 3. volt az utolsó nap, amikor valaki pénzzel támogatta Kötter Tamás, Deák Dániel vagy Déri Stefi posztjait, azóta már nem hirdették őket. Bohár Dániel egyes tartalmait ugyanakkor a Pesti TV még fizette, de a csatorna megszűnése óta az ő posztjaira sem költenek már. Rákay Philip sem hirdetett a Facebookon április 3. óta, és a választást követően már magyarázó videót sem töltött fel a világ dolgairól. A Patrióta nevű Youtube-csatornájára egyébként, mint az Azonnali megjegyzi, fél éve került fel utoljára tartalom, és összesen hat adás készült.

Ettől még persze a megafonosok továbbra is aktívak. Kötter Tamás a lapnak elmondta, április 3-án a „nemzeti erők” hatalmas győzelmet arattak. Szerinte így alacsony intenzitásúvá vált a háború, amit tetéz a nyári belpolitikai uborkaszezon, így a posztok kevesebb időt, energiát, erőforrást igényelnek. Most az építkezés ideje van – jelentette ki. Így ő is inkább új regényének promotálásával, anyaggyűjtéssel, pihenéssel és a nyár titkainak fürkészésével tölti az időt.

„Rossz hírem van ellenfeleinknek, a Megafon igazi sikertörténet és ezért természetesen marad, küzd és reményeim szerint újra győz, mert nekünk Magyarország az első” – jelentette ki Kötter.