Nem igazolták Orbán elképzelését a közvélemény-kutatások

Nem igazolták Orbán elképzelését a közvélemény-kutatások

Orbán Viktor a Puskás Arénában (Fotó: AFP via Europress/Kisbenedek Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Index értesülései szerint a lehetséges köztársaságielnök-jelöltekről készített közvélemény-kutatás eredménye nem támasztja alá Orbán Viktor terveit és elképzeléseit. A lap úgy tudja, a kormányfő egyik miniszterét sem szeretné beáldozni a Sándor-palota kedvéért: fontosabbnak tartja az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, valamint a magyar hadiipari fejlesztéseket. Tovább tart tehát az államfőjelölt-casting, amiről nem kizárt, hogy valamifajta megállapodás születik szerdán este Balatonalmádiban, ahol kihelyezett frakcióülést tartanak a kormánypártok.

Az Index úgy értesült, a miniszterelnök váratlan húzásra készül. Forrásaik szerint a kormányfő inkább a megérzéseire támaszkodik, mint a különböző közvélemény-kutatásokra vagy tanácsadói jelentésekre. Csakhogy a kormánytagokat erősen frusztrálja, hogy a korábbi megérzések nem bizonyultak jónak, három köztársasági elnökükből – Schmitt Pál, Áder János és Novák Katalin – kettőnek le kellett mondania. A következő államfőjelöltnek ezért támadhatatlannak és kikezdhetetlennek kell lennie.