Nem jött be eddig Lázár Jánosnak a kastélyüzlet

Nem jött be eddig Lázár Jánosnak a kastélyüzlet

Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan nem volt veszteséges, de gyenge évet zárt tavaly a Lázár János résztulajdonában álló részvénytársaság – tudta meg a 24.hu. Ez az a cég, amelyik a batidai tanyavilágban felépített vadászkastélyt tulajdonolja, és amelyet a volt miniszter és családja földjei szegélyeznek.

Az elsősorban ingatlan-bérbadással foglalkozó Grosswiese Zrt. 16 milliós bevétel mellett csupán 2,4 millió forintos nyereséget termelt tavaly. Ehhez képest több mint 20 millió forintos tartozása van. Tavaly három ember állt a részvénytársaság alkalmazásában, 2017-ben viszont még senkit nem foglalkoztatott a cég.

Két éve még a Délmagyar kérdezett rá Nagyréti Vendégházra, az akkori főtulajdonos Kulik Jenő pedig azt mondta, a kastélyt ezer euróért lehet majd bérelni. „A létesítményt prémium vendégeknek szánják, akiket a tulajdonosok saját kapcsolataikon keresztül érnek el, így a vendégházat nem is fogják nyilvánosan meghirdetni” – közölte Kulik, aki később megvált a részvényei többségétől.

Kis részben – 8 százalékban – Lázár János is bevásárolta magát. Tulajdonos volt még több helyi vendéglátóhely üzemeltetője, valamint egy több száz hektáron gazdálkodó birtokos. Az új tulajdonosok kiléte rejtély, miután egyikük tulajdonrésze sem haladja meg az 50 százalékot, ami a cégnyilvánosságról szóló törvény szerint lehetőséget teremt a háttérben maradásra.